Gepost op

Rooibos – een uitstekende basis voor huidverzorging

Rooibos – een uitstekende basis voor huidverzorging

Het hoofdingrediënt van onze huidverzorgingsproducten is Groene Rooibos. Dit samen met andere natuurlijke ingrediënten met bewezen effect op huidverzorging, vormt het eindproduct. Elke productlijn bevat andere ingrediënten om dàt voor je huid te doen waar het voor ontwikkeld is. In dit blog vertel ik je meer over de belangrijkste ingrediënten van de AdvantAGE dagcrème.

De ingrediënten
De belangrijkste ingrediënten van de AdvantAGE dagcrème zijn:

  • Groene Rooibos
  • Mariadistel
  • Vitamine C
  • Vitamine E
  • Tarwekiem
  • Paardenkastanje

Rooibos - uitstekende basis voor huidverzorging

Maar wat doen deze ingrediënten nu eigenlijk voor je huid?

Groene Rooibos
Wetenschappelijke naam: Aspalathus Linearis
Dit is het hoofdingrediënt van onze huidverzorgingsproducten.Het is een exclusief extract van de groene rooibos plant(Bio-Active Rooibos) afkomstig van het Clanwilliam gebied dat het hart is van het Zuid-Afrikaanse Cedergebergte waar rooibos groeit. Ontrokken met alleen het gebruik van water en stoom. Dit natuurlijke extract is rijk in flavonoïden en andere krachtige antioxidanten, waar aspalathin alleen van de rooibos plant afkomstig is. Het Bio-Active Rooibos wordt door een onafhankelijk laboratorium getest om er voor te zorgen dat het hoge gehalte aan aanwezige antioxidanten gewaarborgd wordt. Het staat bekend om de ontstekingsremmende werking en genezend en kalmerend effect voor verschillende huidaandoeningen.

Mariadistel
Wetenschappelijke naam: Silybum Marianum
Mariadistel is familie van de Zonnebloem en wordt geprezen om haar vermogen de huid te hydrateren en steviger te maken.

Vitamine C
Wetenschappelijke naam: Ascorbic Acid
Het krachtige antioxidant vitamine C heeft een taak bij de groei en het herstel van weefsel alsook collageenvorming. Als een van de beste verjagers van vrije radicalen, heeft het het vermogen vrije radicalen, afkomstig van ons lichaam en de omgeving, te weren. Werkt samen met Vitamine E.

Vitamine E
Wetenschappelijke naam: Tocopherol
De eerste erkende vetoplosbare antioxidant om te gebruiken voor de huid. Een van meest krachtige antioxidanten voor het bestrijden en uitschakelen van vrije radicalen afkomstig van ons lichaam. Essentieel bij weefselherstel. Werkt samen met Vitamine C

Paardekastanje
Wetenschappelijke naam: Aesculus hippocastanum
Extract van dit hardhoutboomzaad is een bewezen ontstekingsremmer, met escin dat de wanden van de bloedvaten versterkt. Het verbetert de conditie van de huid doordat het zorgt voor een betere circulatie en het leveren van zuurstofrijk bloed naar het huidoppervlakte. Paardekastanje remt ook de actie van enzymen dat collageen en elastine afbreekt; de voornaamste oorzaak van rimpels en slappe huid.

Tarwekiem
Wetenschappelijke naam:Triticum Aestivum
Tarwekiemolie is verkregen van het meest nutriëntenrijke gedeelte van de plant. Met een aanzienlijke hoeveelheid aan Vitamine A, Vitamine D, Vitamine B, antioxidante en vetzuren. Deze nutriënten hydrateren droge huid en helpen littekens en oneffenheden te verminderen.Tarwekiem is rijk aan Vitamine E wat huidbeschadiging vermindert, vrije radicalen helpt tegen te gaan,een gezonde collageenvorming ondersteunt en bijdraagt aan het behoud van een egale teint.

Kortom, de AdvantAGE dagcrème met SPF15 is een verzorgende,niet-vette dagcrème en ideaal voor huid dat extra bescherming nodig heeft tegen de verouderingseffecten van UV, vervuiling en stress. De natuurlijke extracten in deze dagcrème dragen bij aan een stevige huid en het verminderen van wallen, fijne lijntjes en rimpels.

Contact Natuurlijk Rooibos
Heb je zelf nog tips of ervaringen die je graag met ons wilt delen? Laat dan een reactie achter op onze Facebook pagina. Wil je een advies voor jouw huidtype of meer weten over Natuurlijk Rooibos producten? Stuur dan een e-mail naar your@dorerooiboscosmetics.com en we nemen z.s.m. contact met je op!