Over Dore

Stap binnen in ons verhaal dat begint te midden van de rooibosvelden in Zuid-Afrika. Daar ontdekten we de kracht van de rooibosplant, die al eeuwenlang gekoesterd wordt door de lokale bevolking.

Over Dore

Stap binnen in ons verhaal dat begint te midden van de rooibosvelden in Zuid-Afrika. Daar ontdekten we de kracht van de rooibosplant, die al eeuwenlang gekoesterd wordt door de lokale bevolking.

Wij zijn Dore

Een unieke creatie

Geïnspireerd door deze ontdekking begonnen we lokale huidverzorgingsproducten naar Nederland te brengen. Maar al snel realiseerden we ons dat we onze eigen inzichten en ideeën wilden inbrengen, iets unieks wilden creëren. Dat was het begin van ons eigen huidverzorgingsmerk: Dore Rooibos Cosmetics, met rooibos als ons belangrijkste ingrediënt.

Preventieve huidverzorging

Bij Dore Rooibos Cosmetics draait het allemaal om jou en je huid, op elke leeftijd en in elke levensfase. We koesteren de wens om goed voor jezelf en je huid te zorgen, en dat vertaalt zich naar onze benadering van skincare.

We geloven niet in wondermiddelen of snelle oplossingen, maar in doordachte skincare producten die gemakkelijk toe te passen en te combineren zijn. Onze huidverzorgingsproducten zijn ontwikkeld met de gedachte aan preventieve skincare, waarbij het gaat om proactief te zijn in het beschermen van je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en het behoud van haar gezondheid en jeugdige uitstraling. Met andere woorden: het nemen van maatregelen voordat een specifiek probleem zich voordoet.

Preventieve skincare heeft veel gemeen met alledaagse gewoonten die we al kennen en waarderen. Denk aan het belang van dagelijkse hydratatie, het aanbrengen van zonnebrandcrème, het eten van voedzaam voedsel, regelmatig bewegen en voldoende slaap. Al deze gewoonten dragen bij aan het voorkomen van toekomstige huidproblemen en het behoud van een gezonde, stralende huid.

Onze belofte? Huidverzorgingsproducten waar zowel jij als je huid elke dag blij van wordt. Producten met ingrediënten zoals antioxidanten, hydraterende en celvernieuwende werkstoffen die de huid verzachten, verzorgen en helpen te herstellen. Je kunt vertrouwen op een assortiment aan skincare producten die niet alleen effectief zijn, maar ook gemakkelijk in je dagelijkse routine passen, waardoor je de best mogelijke verzorging krijgt en investeert in een gezonde, stralende huid op lange termijn.

Duurzaamheid en kwaliteit

Duurzaamheid en het leveren van kwalitatieve producten volgens Europese standaarden zijn voor ons geen verkoopargumenten, maar een vanzelfsprekendheid. Onze producten zijn 100% vegan en vrij van dierlijke ingrediënten en tests. En net als iedereen nemen we de verantwoordelijkheid om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We zetten voortdurend kleine stappen om dit te realiseren, zoals:

  • Geen plasticverpakkingen meer, we gebruiken recyclebare tubes en flesjes van suikerriet, en werken aan duurzame doppen.
  • We ontwikkelen nieuwe formules met hergebruik van ingrediënten en gebruiken geen schadelijke stoffen zoals microplastics.
  • Door uniforme verpakkingstypes te kiezen verminderen we afval, energieverbruik en kosten.

Welkom bij Dore Rooibos Cosmetics, waar ons verhaal begon tussen de rooibosvelden en nu verdergaat met jouw stralende huid als focus.

Sachiko & Peter
Founders Dore Rooibos Cosmetics

Sachiko & Peter van Dore Rooibos Cosmetics

Onze tijdlijn

2000

Onze eerste kennismaking met Zuid-Afrika. De start van onze liefde voor het prachtige land en haar indrukwekkende natuur. Het is ook daar waar we ontdekten hoe bijzonder de rooibosplant is.

2016

Importeren van bestaande rooibos huidverzorgingsproducten uit Zuid-Afrika. Uiteindelijk bleek dat we zelf vol zaten met  inzichten en ideeën, die we graag kwijt wilden in onze eigen producten. Dit was het begin van een nieuw avontuur!

2018

Na veel onderzoeken en samenwerkingen (en doorzettingsvermogen!) worden de eerste producten ontwikkeld: van de formules, tot de namen en verpakkingen.

2020

Lancering van de eerste drie Dore Rooibos Cosmetics producten. Dit is pas het begin, want er worden meer producten gelanceerd!

2024

Dore Rooibos Cosmetics lanceert een compleet nieuwe productlijn, bestaande uit onze 7 Essentials en een aantal geweldige pachage deals!

Dore, vanuit het hart

Dore vanuit het hart

Door onze liefde voor de natuur en dieren spreekt het voor zich dat onze producten 100% vegan zijn. Dit betekent dat onze formules vrij zijn van dierlijke grondstoffen. Daarnaast zijn onze producten 100% dierproefvrij. Gelukkig is het testen van cosmetica op dieren sinds 2009 wettelijk niet meer toegestaan binnen de Europese Unie. Toch zien we dat er nog veel winst te behalen is wat betreft de behandeling van dieren. Dit is dan ook iets waar we als eerste iets willen ‘teruggeven’, zodra dit kan met de verdiensten van ons bedrijf.

De volgende stap & wat jij kunt doen

Onze volgende missie is het gebruiken van duurzame verpakkingen. Wat jij in de tussentijd kunt doen? Bij ieder product vind je een wegwerp instructie, zodat je precies weet hoe elke verpakking weggegooid moet worden. Zo zorgen we samen voor een optimaal recycleproces. Alle beetjes helpen!

Onze Essentials

Do·Re·

Is een Afrikaanse meisjesnaam en betekent “Geschenk”

Jouw bestelling wordt altijd met zorg en aandacht als een cadeautje ingepakt!

0