Gepost op

Waarom kiezen we voor natuurlijke huidverzorging?

De vraag van de consument naar natuurlijke huidverzorgingsproducten op basis van plant extract groeit.
Maar waarom eigenlijk? Een van de voordelen van plantaardige ingrediënten is dat je lichaam automatisch weet hoe deze op te nemen. De plantenwereld is rijk aan natuurlijke antioxidante, vitamines en verzachtende ingrediënten die jouw huid helpen te verzorgen.

4 redenen om te kiezen voor natuurlijke huidverzorging:

1. Je gebruikt een veelvoud aan producten
Ga eens bij jezelf na hoeveel verzorgingsproducten je eigenlijk per dag gebruikt: tandpasta, zeep, deodorant, crème, mascara, shampoo etc. Je hoeft alleen maar de lijst met ingrediënten van elk product te lezen om te beseffen hoe snel je veel schadelijke stoffen tot je neemt. Alleen al tijdens je ochtendritueel.

2. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam
Alles wat je op je huid smeert komt in de bloedbaan. Wanneer deze eenmaal het lichaam hebben bereikt kunnen de schadelijk stoffen je gezondheid in gevaar brengen. Indien de producten die jij gebruikt synthetische chemicaliën bevatten dan stel je jezelf dagelijks bloot aan mogelijke gezondheidsrisco´s en schadelijke stoffen. Zorg dus goed voor je huid!

3. Geen geheimen
De meeste producenten van natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn trots op de ingrediënten die zij in hun producten gebruiken. En dat wordt ook duidelijk vermeld op de verpakking van het product. Je bepaalt dus zelf waar je wel of niet je huid mee wilt verzorgen. Mensen met een gevoelige huid of met allergieën weten maar al te goed hoe belangrijk het is om te weten wat ze op hun huid smeren of innemen.

4. Wat goed is voor de binnenkant is ook goed voor de buitenkant
Je eet groente en fruit niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat het goed is voor een gezond lichaam. Bij natuurlijke huidverzorgingsproducten wordt gebruik gemaakt van het goede van de natuur (voedingsstoffen, essentiële vetzuren en antioxidanten) om jouw huid er mooi uit te laten zien en gezond te houden. Tevens helpt het tegen huidveroudering, herstellen van beschadigde huid (zon schade, littekens) en roodheid verminderen.

Natuurlijke huidverzorging op basis van rooibos extract

De rooibosplant groeit alleen in het wild in het prachtige landschap van het Cedergebergte. In 2014 heeft de rooibosplant de PGI status gekregen van de Europese Unie, wat betekent dat – net als champagne – het alleen geteeld mag worden in Cederberg waar het oorspronkelijk vandaan komt.
De naaldjes van de rooibosstruik bevatten eigenschappen die een positieve uitwerking hebben op de lichaams- en gezichtshuid. Rooibos bevat veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Antioxidanten binden schadelijke stoffen, die bijvoorbeeld ontstaan tijdens stresssituaties en het verouderings-proces, en voeren deze af. Lees hier meer over onze producten op basis van natuurlijk rooibos extract.

Contact Natuurlijk Rooibos

Heb je zelf nog tips of ervaringen die je graag met ons wilt delen? Laat dan een reactie achter in de comments! Wil je een advies voor jouw huidtype of meer weten over Natuurlijk Rooibos producten? Stuur dan een e-mail naar your@dorerooiboscosmetics.com en we nemen z.s.m. contact met je op!