De kracht van rooibos

Eén ingrediënt centraal

In ieder Dore product staat één ingrediënt centraal: rooibos. En dat is natuurlijk niet zomaar. Wij combineren eeuwenoude Zuid-Afrikaanse kennis met hedendaags onderzoek in ons Nederlandse lab.

De kracht van rooibos

Eén ingrediënt centraal

In ieder Dore product staat één ingrediënt centraal: rooibos. En dat is natuurlijk niet zomaar. Wij combineren eeuwenoude Zuid-Afrikaanse kennis met hedendaags onderzoek in ons Nederlandse lab.

Wat is rooibos?

De roots

De wortels van rooibos en het gebruik van rooibos liggen letterlijk en figuurlijk in Zuid-Afrika, in het Cedergebergte in de provincie West-Kaap om precies te zijn. Dit is namelijk de enige plek ter wereld waar de rooibosplant in de natuur groeit, gevoed door de schone lucht en het zuivere water van bergbeekjes.

De kracht van rooibos wordt al duizenden jaren ingezet door de lokale bevolking. Zo is een rooibosbadje een eeuwenoude remedie om de huid van baby’s te kalmeren. Generatie op generatie wordt de kennis over deze krachtige, natuurlijke booster van antioxidanten overgedragen en verder uitgebreid.

Rooibos staat bekend om zijn huidvriendelijke eigenschappen:
• Rooibos zit boordevol polyfenolen, die fungeren als krachtige antioxidanten. Ze helpen je huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die de huidcellen beschadigen en vroegtijdige veroudering veroorzaken.
• Rooibos bevat een speciaal enzym genaamd superoxide dismutase. Dit enzym staat bekend om zijn vermogen om rimpels effectief te verminderen en de productie van gezonde huidcellen te stimuleren, waardoor je huid er jeugdiger uitziet.
• Het hoge gehalte aan flavonoïden in Rooibos kan helpen bij het verbeteren van de gevoelige huid. Bovendien hebben de natuurlijke eigenschappen van Rooibos ook aangetoond te helpen bij het bestrijden van puistjes, waardoor je huid er helder en gezond uitziet.

De werking

Blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, airco, slechte voeding, stress: je huid krijgt dagelijks heel wat te verduren. Ook de dunne bladeren van rooibos hebben te maken met een uitdaging: de hete, droge Zuid-Afrikaanse zomer. Gelukkig heeft de natuur daar een oplossing op bedacht. De bladeren bevatten een hoog gehalte aan antioxidanten die werken als bescherming.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de beschermende werking van de antioxidanten niet alleen werkt voor de blaadjes, maar ook voor je huid. Door de natuurlijke werking van antioxidanten bescherm je je huid tegen beschadigingen door vrije radicalen. De antioxidanten uit rooibos beschermen, helpen bij het herstel van je huid én hebben een verzachtende werking. Precies hoe de natuur het bedacht heeft!

Hoe rooibos wordt vervaardigd

De oogst

Rooibos wordt geoogst op het heetst van de dag, wanneer het gehalte aan antioxidanten maximaal is. Vervolgens doorlopen de bladeren diverse stappen, zodat het uiteindelijke extract geschikt is voor huidverzorgingsproducten. Dit proces is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen Kaapse wetenschappers en rooibostelers. De kennisdeling en vele onderzoeken hebben gezorgd voor een reeks van doorbraken. Zo zorgt de nieuwe, ongefermenteerde methode voor een veel hoger gehalte aan antioxidanten en een krachtiger natuurlijk extract.

Het extract

Uit onderzoek blijkt namelijk dat er bij de fermentatie tot wel 70% van de antioxidanten verloren gaan. Door de verse, ongefermenteerde bladeren als basis te gebruiken, spreken we van een groen rooibosextract. De tweede doorbraak zorgde voor een nóg diepere werking van rooibos. Wanneer het groen rooibosextract in olie oplosbaar is, zorgt het ervoor dat de antioxidanten het best door de huid doordringen, wat weer zorgt voor het beste resultaat.

De producten

Dore is de eerste Nederlandse producent die huidverzorgingsproducten met groen rooibosextract als hoofdingrediënt op de markt brengt. De eeuwenoude en hedendaagse kennis uit Zuid-Afrika komt samen met ons eigen onderzoek in een research & development laboratorium in Nederland. Daar hebben we de unieke formules van onze producten ontwikkeld en zorgen we ervoor dat ook jij kunt profiteren en genieten van de bijzondere werking van rooibos. Uiteraard blijven we altijd dichtbij de roots en kopen we het groen rooibosextract bij de bron, bij Rooibos LTD in Zuid-Afrika.

Onze Essentials

Do·Re·

Is een Afrikaanse meisjesnaam en betekent “Geschenk”

Jouw bestelling wordt altijd met zorg en aandacht als een cadeautje ingepakt!

0