Vegan Society

Vegan Society

Het Vegan Trademark helpt je sinds 1990 te identificeren dat een product vrij is van dierlijke ingrediënten. Dore Rooibos Cosmetics mag het keurmerk van de Vegan Society voeren en zo weet je dat het helemaal goed zit met onze Vegan creds.

Over de Vegan Society

Het Vegan Trademark is de authentieke internationale veganistische standaard en wordt beheerd door The Vegan Society. Deze liefdadigheidsinstelling bedacht in 1944 het woord ‘veganistisch’. Het toegewijde en ervaren veganistische team controleert elke producttoepassing op de onderstaande criteria en werkt samen met fabrikanten en leveranciers op verschillende gebieden om ervoor te zorgen dat elk product voldoet aan de hoogste veganistische normen. Het Vegan Trademark wordt jaarlijks vernieuwd om ervoor te zorgen dat we over de meest actuele informatie beschikken over alle producten die we certificeren.

Dieren

The Vegan Society verstaat onder het woord ‘dier’ het hele dierenrijk. Dat zijn alle gewervelde dieren en alle meercellige ongewervelde dieren. ‘Dier’ kan verwijzen naar een soort of een individu; en wordt gebruikt als zelfstandig naamwoord of bijvoeglijk naamwoord, zoals vereist. Tenzij anders vermeld, betekent het meestal niet-menselijke dieren.

Dierlijke ingrediënten

Bij de vervaardiging en/of ontwikkeling van het product en de ingrediënten ervan mag geen gebruik worden gemaakt of zijn gemaakt van enig dierlijk product, bijproduct of derivaat.

Dier proeven

Bij de ontwikkeling en/of fabricage van het product en de ingrediënten ervan mogen geen dierproeven worden uitgevoerd op initiatief van het bedrijf of namens het bedrijf of door partijen waarover het bedrijf feitelijk zeggenschap heeft.

Genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s)

Bij de ontwikkeling en/of productie van ggo’s mogen geen dierlijke genen of dierlijke stoffen betrokken zijn geweest. Producten die ter merkregistratie worden aangeboden en die ggo’s bevatten of kunnen bevatten, moeten als zodanig worden geëtiketteerd.

Keuken- en hygiënenormen

Gerechten die als veganistisch moeten worden bestempeld, moeten apart van niet-veganistische gerechten worden bereid. Dit betekent minimaal het grondig wassen van oppervlakken en gebruiksvoorwerpen voordat u veganistisch kookt. We raden ten zeerste aan om hiervoor een aparte set schoonmaakspullen aan te schaffen.
We vragen dat je je bewust bent van het risico van kruisbesmetting van niet-veganistische bronnen in je keuken of productielijn en dat de houder van het handelsmerk alle redelijke en praktische stappen onderneemt om dit te elimineren. We hebben de bovenstaande korte video gemaakt om iets meer uit te leggen over onze vereisten voor kruisbesmetting voor restaurantgerechten of menu-items.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

0