Skin care routine die je volhoudt!

Dore Skincare routine

Skin care routine die je volhoudt!

Een nieuwe skin care routine beginnen is makkelijk

Iets beginnen is makkelijk. Dat geldt voor heel veel dingen, ook voor een nieuwe skin care routine. Je wordt dagelijks overspoeld met een stortvloed van reclame via socials, TV, e-mails en billboards. Bovendien belooft elke reclame je opnieuw dat juist dat éne unieke ingrediënt je leven gaat veranderen. Daardoor kom je heel makkelijk in de verleiding om wéér wat nieuws te proberen. Als iets immers kenmerkend is voor deze tijd, dan is het wel dat we constant worden afgeleid en verleid en dat alles vluchtig is.

Goede voornemens en ze volhouden

Huidverzorging is nu typisch zo’n onderwerp dat vaak voorbij komt wanneer het om goede voornemens gaat. En wanneer je de zaken helemaal anders aan wilt gaan pakken. Je bent enthousiast, hebt je helemaal ingelezen en dit keer weet het zeker; deze skin care routine past 100% bij jou en je gaat ‘m volhouden! Klinkt herkenbaar? Waarom is dan toch zo lastig om consequent je voornemens vast te houden en uit te voeren? Misschien komt dat door de belangrijkste twee ingrediënten van elke huidverzorging… consistentie en geduld.

Twee toverwoorden; consistentie en geduld

Dat zijn twee héél lastige woorden voor de meeste mensen, anno 2023… Er bestaan geen wondermiddeltjes waarmee je instant succes boekt en waarmee je van de ene op de andere dag een merkbaar gezondere huid hebt. En de merken die je dat beloven… tja… Goede huidverzorging heeft tijd nodig. Het effect van een nieuwe skin care routine komt geleidelijk, maar je geduld wordt beloond! Heb je eenmaal de juiste producten gevonden voor jouw huid, houd deze routine dan vast. Daar wordt je huid een stuk blijer van dan steeds moeten wennen aan nieuwe producten.⁠

Skin care routine die je volhoudt

Voor een gezonde, mooie huid hoef je niet persé een 10-stappen routine te volgen. Je portemonnee wordt er niet blij van en de kans is groot dat je zo’n uitgebreide routine niet volhoudt. Begin bij de basis; verwijder make-up, reinig, tone en hydrateer je huid elke dag. Heb je van deze skincare routine een gewoonte gemaakt, dan kun je altijd een product toevoegen waar jouw huid extra behoefte aan heeft. Met geduld en consistentie creëer je een skincare routine die je volhoudt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

0