Baobab extract: wat maakt dit ingrediënt zo bijzonder voor je huid?

Dore Rooibos Blog

Baobab extract: wat maakt dit ingrediënt zo bijzonder voor je huid?

Baobab extract in huidverzorging

In de droge landschappen van Afrika groeit de baobabboom, een eeuwenoud symbool van leven en veerkracht. Minder bekend, maar net zo indrukwekkend, is de kracht van het extract van deze boom voor huidverzorging.

In onze Rooibos 24h Face Cream en Rooibos Lightweight Day Cream speelt baobab extract (INCI naam: Hydrolyzed Adansonia Digitata Extract) een belangrijke rol, maar wat maakt dit ingrediënt zo bijzonder voor je huid?

Waarom Baobab extract?

Baobab, bekend als de ‘Boom des Levens’. De vruchten van de baobabboom zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen, die essentieel zijn voor het behoud van een gezonde huid. De hoge concentraties vitamine C helpen bij de productie van collageen, terwijl antioxidanten de huid beschermen tegen vrije radicalen en omgevingsstress. Dit maakt baobab extract een ideaal ingrediënt in onze skincare formules.

De voordelen van Baobab extract

Intensieve hydratatie: Baobab extract is uitzonderlijk goed in het vasthouden van vocht, wat helpt om de huid de hele dag door gehydrateerd te houden.

Antioxidant power: De hoge niveaus van vitamine C beschermen de huid tegen schadelijke vrije radicalen en stimuleren de collageenproductie voor een jeugdiger uiterlijk.

Elasticiteit en flexibiliteit: Het verbetert de elasticiteit van de huid en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes.

De perfecte synergie: Baobab extract en Groen Rooibosextract

De synergie tussen baobab extract en groen rooibosextract in onze Dore Rooibos 24h gezichtscrème en Rooibos Lightweight Day Cream is geen toeval. Deze twee natuurlijke ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd om elkaar te versterken en de huid te voorzien van maximale voordelen.

Baobab en groen rooibosextract werken samen om de huid intensief te hydrateren en helpen te herstellen. Baobab helpt de huidelasticiteit te verbeteren en helpt vocht vast te houden, wat leidt tot een vollere, zachtere huid. Groen rooibosextract versterkt deze hydraterende effecten door de huidbarrière te ondersteunen, waardoor het vocht beter wordt vastgehouden en de huid langer gehydrateerd blijft.

Door deze krachtige extracten te combineren, streven we ernaar om niet alleen de huid te voeden en te beschermen, maar ook om een gezonde, stralende huid te bevorderen op langer termijn.

Ben je nieuwsgierig geworden wat deze twee gezichtscreme ’s voor jouw huid kunnen betekenen? Ontdek dan zelf de Rooibos Nourishing 24h Face Cream en Rooibos Lightweight Day Cream – energy booster.

Liefs
Sachiko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

0