Het creëren van onze skincare formules stap voor stap

Het creeren van onze skincare formules stap voor stap

Het creëren van onze skincare formules stap voor stap

Een kijkje achter de schermen

Benieuwd naar hoe onze skincare formules tot stand komen? In dit blog neem ik je mee door de verschillende fasen van ons ontwikkelingsproces, van de eerste brainstormsessies tot het moment dat onze formules gereed zijn. Ontdek hoe we zorgvuldig elk detail afwegen en streven naar het leveren van kwalitatieve skincare waar jij en je huid blij van wordt.

De verschillende fasen van ons ontwikkelingsproces

Fase 1: De ontdekkingsreis

We starten met een zoektocht naar de ideale ingrediënten en samenstelling voor ons nieuwste product. Dit begint met grondig marktonderzoek en het doorpluizen van literatuur. Met een heldere briefing in gedachten gaan we op pad, wetende welk huidverzorgingsproduct we willen ontwikkelen en hoe het op je huid moet aanvoelen.

Fase 2: Het recept ontstaat

Hier begint het proces van het creëren van het conceptrecept. We selecteren zorgvuldig grondstoffen en bekijken wat we al op de plank hebben liggen om verspilling te minimaliseren en kosten te beperken.

Fase 3: Het laboratorium proces

In ons laboratorium gaan we aan de slag met experimenteren. We screenen, evalueren en verfijnen de eerste versie van onze formule. Soms zijn we direct tevreden, soms vergt het meer aanpassingen.

Fase 4: Verder laboratorium werk

We blijven finetunen op basis van feedback op de eerste versie, met de ervaring van jou als klant in onze gedachten.

Fase 5: Documentatie voorbereiding

Alle details voor het productieproces worden vastgelegd, inclusief de definitieve lijst van ingrediënten (INCI) en hoe de formule wordt vervaardigd.

Fase 6: De ultieme test

Elke formule ondergaat grondige stabiliteitstests en microbiologische challengetests. We streven naar de hoogste score (A). Als dat betekent dat we nog wat moeten fine-tunen, doen we dat.⁠

Als onze productformule alle tests doorstaat, wordt er een officieel productinformatiedossier (PIF) gecreëerd en vastgelegd in de Europese CPNP-portal. Zo garanderen we dat onze producten niet alleen effectief zijn, maar ook blijven presteren gedurende hun hele levenscyclus.

Voilà! onze Essentials lijn

En dat is het verhaal achter de ontwikkeling van de formules van onze Essentials lijn. Elk product heeft zorgvuldig alle genoemde fasen doorlopen, wat garant staat voor kwaliteit en een blije huid. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat onze skincare producten kunnen betekenen voor jouw huid?

Neem dan snel een kijkje op onze Essentials lijn pagina en ontdek zelf de kracht van onze Rooibos skincare!

Liefs,

Sachiko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

0